Overview
This one-day workshop will provide a detailed update on the changes in the CNS tumour WHO 2021 classification covering diagnostic aspects of adult and paediatric brain tumours. The workshop will also address the advances in methylation profiling of intrinsic tumours as well as meningiomas. The workshop will be complemented by an interactive practical session where participants will have the opportunity to discuss the diagnostic approaches using CNS WHO 2021 classification and methylation profiling. The cases included in the interactive session will be available to view in a digital format prior, during and after the workshop for registered participants.
The target audience for this workshop are neuropathologists, pathologists, neurooncologists, neurosurgeons, neuroscientists and other health care professionals involved in adult and paediatric brain tumour diagnostics, treatment, or research.
Programme

09.30     Registration
09:40     Introduction and welcome, Zane Jaunmuktane (London, UK)       
09.45     Adult gliomas, cranial, paraspinal tumours, CNS WHO 2021 update and changes, Sebastian     Brandner (London, UK)  (25min)
10.10     Embryonal tumours, CNS WHO 2021 update and changes, Tom Jacques (London, UK) (25min)
10.35     Ependymomas, CNS WHO 2021 update and changes, Simon Paine (Nottingham, UK) (20min)
10.55     Break 
11.15     Low grade gliomas / glioneuronal tumours, WHO 2021 update and changes, Maria Thom (London,     UK) (25min)
11.40     Recently recognised genetic tumour syndromes involving the CNS, Kathreena Kurian (Bristol, UK)     (20min)
12.00     v12.5 brain tumour and meningioma methylation classifiers, Felix Sahm (Heidelberg, Germany)     (25min)
12.25     LUNCH (55 min)
13.20     Mesenchymal, non-meningothelial tumours, including CNS sarcomas, Kathryn Urankar (Bristol, UK)

Practical sessions: 
13.40    Interactive paediatric cases, Ash Merve (London, UK), (moderated together with Tom Jacques     (London, UK) and Kathryn Urankar (Bristol, UK) (90min)
15.10    Break
15.30     Interactive session adult cases, Zane Jaunmuktane (London, UK), (moderated together with Sebastian Brandner (London, UK), Simon Paine (Nottingham, UK) and Kathreena Kurian (Bristol, UK) (90min)
17.00     Closing comments, Zane Jaunmuktane (London, UK) (2min)

Registration Fees

Concessions: £145
Members: £243
Non-members rate: £318

Cancellation Policy
Please note that an administrative charge of £20.00 will be made on all cancellations up to 5 working days before the event.
The total registration fee is forfeited if cancelled within 5 working days before the event

Location

To be held at the Royal College of Pathologists, 6 Alie Street, London E1 8QT.